Jag och Pär sprang just BAMM 50. Första dagen var superenkel och egenligen inte speciellt jobbigt. Så länge solen skiner och dimma och regn lyser med sin frånvaro brukar livet på fjället vara rätt behagligt. Första dagen gav vi oss dessutom iväg efter en relativt enkel karta. Vi började springa upp för slalombacken i Riksgränsen och sedan ned och över vägen, upp på en till topp och sedan ut över ett flackt område där vi spenderade resten av dagen. Vi gjorde bort oss en del i slutet av första dagen då vi sprang för fort för vårt eget bästa och hamnade helt fel, men annars var livet frid och fröjd.
Andra dagen var värre. Höjdmetrarna betydligt fler.Vi började springa mot Trollsjön. Denna sjö brukar vara vacker och det var den även nu.
Vi fick dock aldrig se den från någon högre höjd denna gång, för i samma veva som vi plockade höjdmetrar på vår väg upp, söder om trollsjön – mot Locktatjocka så tryckte dimman på. När det var som värst såg vi ca 10m framför oss och navigeringen gick sisådär. Vi sprang en ganska stor omväg och var rejält kalla när vi nådde toppen av Locktatjocka. Detta var den 3e kontroller för dagen och det regnade och temperaturen kan inte ha varit mycket över noll grader och vinden tryckte på som den borde göra de dagar man vill kita.
Sisa kontrollen låg vid Kratersjön. Enkelt tänkte vi och gjorde snabbt samma miss som dagen innan. Sprang fel i all hets. Vi sprang för långt. Känslan när man kunde höra högtalarna från Björkliden och man insåg att det var bara att vända och springa tillbaka var väl inte den bästa stunden i mitt liv. Vi var dock inte ensamma, många andra föjlde oss i vår misslyckade orientering.
Den där känslan när man tar en kontroll och vet att man är nära slutet. Obeskrivlig. Sista biten hade jag blodsmak i munnen och jag fick känna på känslan av att vara helt jävla slutkörd. Pelle tryckte mig framåt både fysiskt och psykiskt. Det ska han ha all heder för. När jag passerade mållinjen var jag så lycklig att jag hade gråten i halsen. Vi klarade det och vi blev inte ens på sista plats.