Aldrig förr har så många bilder ratats från en kamera. Med strålade sol fem dagar i streck skedde fjällvandringen mestadels i underkläder.

Vi startade i Abisko, som vanligt var det fint. Ni vet känslan efter de där första 200 metrarna, känslan som säger att man är ledig, ingen återvändo och vetskapen om att framför en ligger bara dagar av vandring, upplevelser och äventyr.

Efter några kilometer på kungsleden svängde vi av mot ‘tältlägret’ och fortsätt in i dalen och sedan svängde vi mot mormapasset ner i Vistas dalen och sedan via Tarfala till Nikkaluokta.

 

Turen var väldigt stenig. Mormastugan var oerhört söt och charmig. Här skulle jag kunna tänka mig att gifta mig en vacker höstdag. Näst sista dagen på vandringen började det ösregna. Vi tog på oss våra vregnkläder ungefär 30 minuter försent. En klassisk Lovisa-o-Pelle-miss. Lathet kallas det. Vandringen ned till Tarfala, den sista kilometern, på superhala stenar, tog ca två timmar. Det var frid och fröjd när tältet slutligen var på plats och maten kunde tillagas inomhus.

En fin vandring som absolut rekommenderas till alla!